sobota, 25 sierpnia 2012

Ciasto owocowo-budyniowe

Pyszne i delikatne ciasto według wymyślonego przeze mnie przepisu :)



Składniki:

3 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia 
kostka margaryny do pieczenia
3 żółtka
1 jajko
2 łyżki jogurtu owocowego (ja dodałam poziomkowy)
3/4 szklanki cukru

3 szklanki mleka
2 budynie (truskawkowe)

1 kg owoców (brzoskwinie z kompotu w moim przypadku)


Ze wszystkich składników z pierwszej części wyrabiamy ciasto. Kiedy jest gładkie, dzielimy na 2 części. Jedną część wykładamy na (wysmarowaną masłem i posypaną mąką) blachę.
Na to kładziemy pierwszą warstwę brzoswkiń pokrojonych na pół.


Gotujemy budyń i gorący wylewamy na owoce.

Wykładamy drugą część ciasta, układając rozwałkowane placki, żeby było wygodniej.

Układamy drugą warstwę owoców.

Pieczemy 45 min.









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz