czwartek, 23 sierpnia 2012

Francuskie roladki ze schabu

To danie króluje ostatnio na naszym stole, bo jest naprawdę pyszne, w związku z tym oczywiście podzielę się przepisem:




Składniki (na trzy duże roladki):

Opakowanie gotowego ciasta francuskiego
3 plastry schabu
Ser feta
1 jajko
Oliwa
Bazylia


Plastry schabu rozbijamy, żeby mięso było miękkie. Posypujemy bazylią i smarujemy oliwą. Można wstawić do lodówki na godzinkę.
Przygotowanie farszu: ser mieszamy z surowym jajkiem (prościej się nie da :). Nie trzeba dodawać soli ani pieprzu, bo ser ma wyrazisty smak.
Pasek z farszu zawijamy plastrem schabu. Roladkę kładziemy na pasku ciasta francuskiego, boki ciasta rozcinamy na paski i zaplatamy u góry, żeby powstała roladka.
Resztką jajka smarujemy roladki na wierzchu.



Piec 45 min.
Najlepiej smakują ze szpinakiem!


Smacznego!



2 komentarze:

Anonimowy pisze...

W jakiej temperaturze należy piec te wybornie wygladajace rolady?

Magdalena pisze...

Piekłam je w zwykłym piekarniku, w którym nie można ustawić temeperatury, ale temperatura w nim wynosi ok. 180 - 190 stopni.

Prześlij komentarz